Úvod Blog Děti Topgal aneb Ze života školáka Lojzy
Přečtěte si o tom, jak Topgal pomáhá malému Lojzovi se školními patáliemi

Proč batoh Topgal?

Krátká exkurze do života školáka Lojzy

 

Batohy Topgal jsou stálicí (nejen) v českém světě školních potřeb. Mohlo by se zdát, že mají všechno. Pevně za nimi stojí rodiče mrňat, prvňáků i sami školáci, jakmile trochu vyrostou. Od prvních jedniček přes divoká studentská léta poskytují neměnný komfort a kvalitu. Vydejte se s námi na bleskovou exkurzi do životních patálií školáka Lojzy, který roste, učí se, hraje si, roste, zlobí, roste a možná ještě trochu roste - ale rozhodně ne sám. Roste totiž s Topgalem.

 

 

Hračky z naší školky

...a batoh Topgal Blue - Chi 839 D

Když jsou děti malé, většinu dne zlobí a dovádějí s hračkami. Malý Lojza zbožňuje batúžek se zvířátky, kde se střídají dinosauři, žirafy a další fešáci ze savany. Schová tam totiž všechno. Na výpravu do školky nutně potřebuje oblíbenou knížku, plyšového nosorožce a pytlík s gumovými medvídky. Polstrované popruhy i vyztužená záda skvěle unesou lahev i větší svačinku na cestu k babičce. Včetně dalších medvídků.



 

Malý objevitel

...a batoh Topgal - Coco 18015

Vstupem do první třídy to začne. Lojza se těší na úplně nový svět, strach z neznáma ale radost trošku kazí. Slíbí si, že v Den D se nebude držet maminky. Do schodů ovšem šlape s rukou vděčně v její dlani. Na zádech nese vymodlený batoh s pirátským motivem, cítí ale, že dnes by jako pirát za moc nestál. Když se usadí vedle copaté holčičky, věří, že všichni slyší, jak mu drkotají zuby. Paní učitelka je tu! Několikrát se podívá do batohu, jestli má všechno. Desky na abecedu v prostorné zadní komoře, penál i úkolníček v široké kapse vpředu …ale kde nechal odvahu?
 

Hraní i učení (Ale spíš hraní)

...a batoh Topgal - Kimi 18011 B

O čtyři roky později Lojza schody do školy nevychází, ale vybíhá. Maminku už k tomu nepotřebuje. Ve dveřích se pozdraví se školníkem a řítí se do šatny. Shazuje boty a bundu věší jen tak na oko. Jde trošku později, jako správný školní mazák. Do třídy vyloženě upaluje a kamarádovi podává model, který už po cestě vytahuje z batohu. O-pa-tr-ně! Ať se vlastnoručně lepený záoceánský koráb nerozbije. Do batohu se ale pohodlně vešel i s učebnicemi, letošní kolekce Kimi je totiž přesně pro ty, kterým věčně chybí místo. O hodině si kluci pod lavicí tajně hrají se spinnerem a těší se na odpolední pauzu – jaro totiž začalo a před odpoledkou je čeká výprava na širé moře.
 

Leť, ptáčátko!

...s batohem Topgal - YUMI 18028 B

Když už je počasí výhradně letní a jaro se pomalu poroučí k odpočinku, Lojza je nervózní až hrůza. Uběhly totiž další čtyři roky, sedí zrovna v lavici a potí se u přijímaček na střední školu. U nohou mu stojí batoh, se kterým prošel část druhého stupně, loňské prázdniny i poslední školní výlet. Uspěje? Neuspěje? „Co mě čeká?“ ptá se sám sebe, když odevzdává papír s písemkou. Kdo ví. Možná by někdo ale napovědět mohl. Byl s ním koneckonců úplně od začátku.