Úvod Test kód

Jak vybrat správný batoh

Škola nejsou jen jedničky, stohy popsaného papíru a přátelé na celý život. Kromě učení, zodpovědnosti, učení, legrace (a ještě špetky učení) je třeba mít po boku spolehlivé pomocníky. Jedním z nich je bezesporu batoh. Jste nuceni nadšenými školáky vybírat hlavně podle motivu tužek, batohů či sešitů? Patrně ano. Čím šmrncovnější obrázek, tím líp.

Víme ale, že rozhoduje hlavně kvalita. Jenže vysvětlete to zuřivému prvňáčkovi, který se třese na batoh s Mimoňem! Naštěstí ale existuje způsob, jak skloubit kvalitní provedení s oblíbeným motivem. Stačí vědět, jaké parametry musí naše školní pomůcka mít.

Zvolte správně!

Zvolit správný batůžek či aktovku je událost pro celou rodinu. Vybírejte pečlivě a pokud možno se školáčkem. Dávejte pozor na jeho vkus, ale i výšku a tvar postavy. Batoh by neměl viset ke kolenům, stejně tak nesmí být širší než nositel. Tyto faktory ovlivňují těžiště, které se při nesprávném výběru může změnit a způsobit špatné držení těla.

Aktovka nebo batoh?

Tradiční a stále jedny z nejoblíbenějších školních potřeb jsou jednoznačně aktovky. Ostatně skvěle sloužily i našim rodičům – pyšní se přehlednou hlavní komorou a jsou většinou rovněž lehčí. Batohy jsou nicméně vesměs moderní kousky, které do jednoho podléhají posledním trendům. Neprohloupíte ani v jednom případě. Záleží na vás – a samozřejmě na vašem školákovi.

Rošťáci a zlobidla

Statistiky ukazují, že téměř 80% procent dotazovaných dětí má problém s těžkým a nemotorným batohem! Alarmující číslo v sobě obsahuje nepříjemnou věc - batohy nejsou levná záležitost. Tržnice nabízí líbivé kousky v podobném vzhledu jako klasické batohy z papírnictví.