Úvod Blog DIY Talíře a talířky
Tvoření s talířky vás bude bavit v zimě, na jaře i o prázdninách
 

Talíře a talířky

Papírové talíře nejsou jen skvělým párty kouskem, kterému sluší narozeninový dort našeho oslavence. Můžeme s nimi také zažít spoustu legrace. Podívejte se s námi na talířové tvoření, které vás budou bavit v zimě, na jaře i o prázdninách.

Budete potřebovat jen obyčejný talíř z plastu nebo tvrdého papíru - a potom vše, co si vaše fantazie vymyslí! Nebojte se barevného papíru, lýkových třásní ani průhledné folie. To vše dnes použijeme.

Pamatujte, že na plastový talíř obyčejné pastelky nebo vodové barvy nestačí! Barva nedrží a není jednoduché vytvořit žádanou podobu vašeho výtvoru.

Strašidelný Halloween

Pavouk

Podzim zbožňuje nejen barevné listí, ale také svátek s dýněmi a strašidly. Papírové a plastové talíře z vaší halloweenské párty udělají nezapomenutelný zážitek. Nevěříte? Z černých plastových talířů by se totiž povedla nejedna hororová příšerka. Nás zaujali obří pavouci. K talíři připevněte nožičky z barevného papíru a vyděste všechny svoje kamarády!

Duchařské historky

Bojíte se rádi? Zbožňujete strašidelné příběhy a kvílení meluzíny? Halloween je tu tedy přímo pro vás! Nadchněte pro zubatý svátek spolužáky i rodiče. Vyzdobte třídu nebo pokojíček děsivými grimasami. Na papírový talíř namalujte obličej podle vašich nejtajnějších představ. Připevněte třásně z bílého papíru - a můžete se začít bát!

Zimní radovánky

Sněhulák

Papírový talíř svádí k zimním legracím se sněhuláky. Na jeho ozdobu stačí jen oranžový nos z mrkve a "uhlíkové" oči s pusou, kde pomůže černý papír. Doplňte fešným kloboukem a váš pan Sněhulák může vyrazit do zasněžených ulic!

Malebná zima

Naše talíře neumí jen postavičky. Mrkněte, jak poetická zima se dá vytvořit s pomocí jasně modré barvy a vystřihovánek! Sytou temperou vymalujte zimní oblohu. Nebojte se přidat třpytky pro zářivou noc plnou hvězd. Potom stačí jen nalepit vystříhnutého sněhuláka, smrček a sněhovou vločku. Není ta zima stejně krásná?

Vítání jara

Hnízdo pro ptáčky

I vrabci na střeše si cvrlikají, že je jaro za dveřmi. Před větrem a plískanicí se školáci určitě rádi schovají ve vyhřáté třídě - a povzbudí sluníčko předjarním tvořením. Co třeba postavit trylkujícím ptáčkům hnízdo pro mrňouse? Z barevného papíru vystřihněte sýkorku, vrabce či kosa. Natrhejte umělé lýko a nerozpakujte se v parku posbírat malé větvičky. Pěkně ustlete, ať je váš opeřenec v teple. Jak se mu hnízdo líbí?

Prší, prší, jen se leje!

První jarní sluníčko často vytrvale doprovází i déšť, který bývá pořádně studený. Než se mraky protrhají, zabavte se kouzlením s deštníky - ale ne obyčejnými! K vymalovanému "kloboučku" z talíře přilepte čtyři provázky. Z modrého papíru vystřihněte pořádné kapky - a ozdobte jimi provázky. Jarní krupobití bude hned o něco milejší.

Mořská říše

Pod hladinou

Papírové talíře vás vezmou i do království pod vlnami. Nevěříte? Vystřihněte z látek ryby, velryby i paryby. Nalepte je na talíř a zkrášlete jim domeček řasami i opravdovými kamínky. A nyní přijde to nejlepší. Opatrně ohněte okraj talíře. Vypadají rybičky jako schované v akvárku? Skvěle. Do skutečného akvárka je vpustíte tak, že pod ohnutý okraj nalepíte průhlednou folii, kterou zakryjete vše "pod hladinou". Povedlo se? Výborně!

Akvárium

Zkuste ustřihnout úzký kruh talíře. Vezměte druhý talíř a z něj ustřihněte 1/3. Posaďte nyní větší část na menší. Připomíná vám tvar něco? Jistě! Jako bychom se dívali na akvárium na podstavci, že? Něco nám tu ale chybí. Vybarvěte modrou barvou naše "akvárium" a patřičně ozdobte i podstavec. Na obrázku vidíme, že bohatě stačí jen hnědá tempera. A to nejlepší přijde nakonec. "Akvárko" totiž musíme také zaplnit. Vyrobte z modelíny malé rybičky a pozvěte je do akvária, které vyzdobíte podle svých představ. A pozor na vlny!

Dobrou chuť!

Pizza

Kulatý tvar papírových talířů je neobyčejně inspirující. Dokáže totiž zabrousit i do kuchyně. Také tak zbožňujete pizzu? Připravte si barevný papír i čtvrtky a vzhůru do vaření! Vaší chuti se meze nekladou. Nakrájejte žampiony, paprikový salám i olivy a posypte jimi nadýchané těsto. Rozdělíte se s námi?

Hamburger

Domácí hamburger je vítanou lahůdkou pro dospělé i školáky. Z barevného papíru vystřihněte vše, co v něm nesmí chybět. Je libo hořčici nebo tatarskou omáčku? Mleté maso ozdobte čerstvým salátem a rajčaty. Dobrou chuť!

 

Zdroje:

www.Pinterest.com