Úvod Blog Děti Stavebnice Sluban
Mladší varianta LEGA oproti svému dánskému kolegovi v ničem nezaostává. Přesvědčte se
 

Stavebnice Sluban

Moderní stavebnice pro kreativní děti je mladší variantou LEGA. S LEGEM ale přirozeně sedí a kostičky jako by byly k nerozeznání od sebe. Navíc je cenově o mnoho výhodnější. Podlehnete velmi jednoduše.

Všechno začalo v roce 1940. Šikovný vynálezce Hillary Fisher Page si patentoval „samojistící kostičku.“ Ta se pyšnila výstupky v horní i spodní části – s ostatními dílky tak tvořila spolehlivý základ jakékoliv stavby.

V roce 1949 se těmito kostkami inspirovalo LEGO a od té doby jsou specifické kostičky spjaté právě s ním. I díky nim se LEGO stalo kasovním trhákem - a to už pro naše prarodiče! V roce 1953 byl dokonce tento typ kostky přejmenován přímo na LEGO kostku.

Na trh ovšem vstoupili i další výrobci. V roce 2004 se k LEGU přidal nizozemský Sluban. V roce 2013 došlo mezi LEGO a Sluban k mezinárodní dohodě. Sdílený zákazník je totiž často ten nejspokojenější zákazník.

 

Hrdinové z druhé světové války

Sluban nabízí nejen stavebnice, ale i speciální sety s figurkami. A každá má jinou osobnost. Poznejte třeba všechny hrdiny z bojiště druhé světové války.



 



Nebezpečně rychlá formule

Rychlá jízda vyžaduje zodpovědnost. A stejně tak kvalitní auto! Přesně taková je Sluban formule s pečlivě zpracovanými detaily.


 

Vzhůru na nákupy!

Nakupte na víkendový oběd i štědrovečerní večeři! Supermarket má otevřeno každý den a vždy vás přivítá milá obsluha.


 



Napnout plachty, kapitáne!

Vydejte se na výpravu až za obzor! Prozkoumávejte nové světadíly a vyšlete průzkumný člun na Ostrov pokladů.




 

Jedeme na prázdniny

S karavanem a přáteli nemohou být jiné než dokonalé prázdniny. Navíc se svým psím mazlíčkem můžete udělat spoustu selfíček!





 

Zdroje:

http://www.sluban-stavebnice.cz/

http://www.sluban-hracky.cz/

http://www.emimino.cz/diskuse/stavebnice-sluban-124700/

http://www.legacek.cz/menu/lego-historie