Úvod Blog Psací potřeby Stabilo - šestihranný superhrdina ve světě psacích potřeb
S radostí představujeme legendární liner v nesmrtelné kombinaci bílých a oranžových proužků

 

 

Stabilo - šestihranný superhrdina

Stabilo s bílými a oranžovými proužky je pojem. A to plným právem. Jako součást skupiny Schwan-Stabilo patří k hlavním výrobcům výtvarných a psacích potřeb v Evropě. Podnik je součástí holdingu SCHWAN-Stabilo a dělá čest výrazu „německá kvalita“. Jeho počátky koneckonců sahají až do roku 1855. Výrobny sídlí v domácím Německu, Českém Krumlově, ale i Malajsii. Linery, tužky i pera vytváří Stabilo více než 160 let. A přestat nehodlá.

Stabilo v kosmetice i medicíně

V polovině dvacátých let světlo světa spatřila první tužka Stabilo – pyšnila se tenkou grafitovou tuhou, která předznamenala zlom. Kvalitní tuha byla totiž bezkonkurenční oproti klasickým lámavým a křehkým konkurentům. Pro svoji přesnost byly tužky Stabilo kromě kosmetiky vyhledávané i lékaři při chirurgických zákrocích!

Omyl, který se vyplatil

V roce 1928 byla jedna čerstvá várka tužek v norimberské lakovně docela jiná než ostatní – a téměř způsobila pohromu! Vyděšení zaměstnanci si všimli, že všechny tužky „zdobí“ proužky. Co teď s tím???

Nic.

Ještě tento rok byly proužky Stabilo zaregistrovány jako ochranná známka. A patrně dnes není nikdo, kdo by si dokázal představit Stabilo bez proužků.

Našla se superstar! Stabilo Boss, Stabilo Point 88 a Stabilo Point 68

Výtvarníkům se Stabilo začalo věnovat v padesátých letech, v 70. letech si na své konečně přišli ostatní. V roce 1971 vznikl zvýrazňovač Stabilo Boss. Velké množství barev včetně netradičních neonových odstínů si okamžitě všichni zamilovali a dodnes patří k nejprodávanějším výrobkům vůbec.

V roce 1977 byl představen všestranný liner Stabilo Point 88, který si dodnes chválí školáci, umělci i pedagogové. A dodnes nebyl překonán. Liner dostupný ve spoustě barev je vhodný pro psaní, kreslení i rýsování. Pyšní se inkoustem na vodní bázi a bez víčka vydrží až 24 hodin!

Pro ještě větší nadšence do barev a odstínů přišel Stabilo s prémiovým fixem Stabilo Point 68. Silnější tuha umožňuje jasnou a sytou stopu, v odstínech se předhání s předchozím linerem - a ve výdrži zrovna tak. Oproti jiným fixům vyniká naprostou přesností.

Zvýrazňovače, linery i plnící pera

Designéři, architekti, grafici i umělci…ti všichni s jistotou sahají po značce Stabilo. V ruce ji ale dnes drží i prvňáček na první hodině psaní. Učitelé je doporučují, rodiče jim věří, školáci je milují. Po celou dobu své existence si Stabilo zachoval vysoké standardy kvality a my mu přejeme mnoho dalších úspěšných let.

.

 

 

 

 

 

 

 

Zdroje:

https://www.stabilo.com/cz/o-stabilo/spolecnost-stabilo/

https://en.wikipedia.org/wiki/Schwan-Stabilo

https://www.mmspektrum.com/clanek/co-se-skryva-za-znackou-5423.html

http://archiv.protisedi.cz/article/oranzovo-bily-design-stabilo-vznikl-omylem

http://www.schwan-stabilo.cz/W14-WEB.nsf/index.html@OpenDatabase.html