Úvod Blog DIY Pokémonové šílenství 5x jinak
Pokémonové šílenství zasáhlo i nás. Tvořte, kreslete a chyťte je všechny!

Pokémonové šílenství 5x jinak

Vítáme (nejen) trenéry pokémonů!

Pokémoni se do českých luhů a hájů dostali před několika lety z televizních obrazovek. Cesty hlavních hrdinů za roztomilými i vzácnými pokémony si získaly srdce všech. Kdo někdy netoužil mít vlastní pokébal? A pikaču na ramenou?

Od kartiček, samolepek a počítačových her uběhla dlouhá cesta. A teď nová hra Pokemon Go na Androidu rozpoutala šílenství. Pokémona najednou můžete spatřit na zastávce tramvaje, ve škole nebo ve vlastním pokojíčku. Cíl zní jasně: Chyťte je všechny!

Ten, kdo vyrazil do ulic s pokéba...tedy telefonem v ruce, vrátil se nadšený. A znovu. A znovu! Musíme se přiznat, že i nás pokémonové šílenství trošku zasáhlo. A líbí se nám to. Připravili jsme tedy článek, díky kterému vaši pokémoni už nikdy nikam neutečou. Bude se jim u vás totiž děsně líbit. Jdeme na to!

1. Siluety

Budete potřebovat:

• Šablona libovolného pokémona

Papír a pevná podložka

Lepidlo

• Barevný sprej

Postup:

Úžasně jednoduchá metoda vykouzlí parádní obrázek! Na internetu nebo v knížkách najděte siluetu pokémona, kterého si přejete zvěčnit. Vytiskněte nebo obkreslete (doporučujeme na šablonu použít pevnější papír, ideálně čtvrtku).

Položte šablonu na papír, popadněte sprej – a stříkejte! A to do té doby, dokud není obrázek docela barevný – včetně šablony. Nechte chvíli zaschnout a šablonu opatrně sejměte. Paráda, co říkáte?

2. Maska pokémona

Budete potřebovat:

• Části plsti nebo barevný papír

• Elastické nitě

Lepicí pistole

Nůžky

Křída

Postup:

Podobně jako v předchozím případě stáhněte na netu šablony oblíbených pokémonů. Vytiskněte (nebo obkreslete) a vystřihněte – včetně očí! Vytvořené šablony umístěte na plsť nebo barevný papír a obkreslete je křídou. Vystřihněte. Na obou stranách vyřízněte malý otvor a provlékněte elastickou niť. Pozor, ať vám sedí!

A teď se můžete pustit do karnevalového šílenství

3. Pokémon na tričku

Budete potřebovat:

• Šablona oblíbeného pokémona

Izolepa

Tužka

Zamrazovací papír

• Tmavé bavlněné tričko

• Mísa se studenou vodou

Postup:

Zamražovací papír položte na šablonu (klidně si pomozte lepicí páskou, ať papír drží) a tužkou obkreslete pokémona. Vystřihněte – včetně očí a tlamičky.

Do rozprašovače namíchejte v poměru půl na půl vodu a bělidlo, popř. silný čistící prostředek.

Do trička vložte noviny, ať se neponičí. Ujistěte se, že je tričko čisté a neproběhl se po něm váš mazlíček! Umístěte šablonu na zvolené místo. Teď stačí jen postříkat směsí vody a bělidla. Pozor! Pokud jste citliví na chemikálie, rozhodně použijte rukavice. Stříkejte na několik fází.

Položte tričko do studené vody i se šablonou. Vyjměte a teprve nyní sejměte šablonu. Povedlo se? Skvěle! Vyperte a chlubte se před kamarády!

4. Světlohra

Budete potřebovat:

• Lepicí papír

Krepový papírčervená a bílá barva

Černý kartón

Černý permanentní popisovač

• Velká mísa

Nůžky

Postup:

Na nelepivou stranu kontaktního papíru obkreslete podle mísy kruh – tedy pokébal, samozřejmě. Černý karton ustřihněte na dvě delší části a jeden menší kroužek – a přilepte na vystřižený lepicí papír. Pomozte si obrázkem pokébalu na netu.

Rozstříhejte krepový papír na malé kousky. Děti ho přímo zbožňují! Nechte malé šikuly zdobit pokébal červeným a bílým papírem.

Nakonec připevněte lepicí papír na „barevnou“ část přebalu. Hedvábný papír se bezpečně připevní a světlohra bude odolnější. Nyní vystřihněte podél čáry nakreslené fixou a přilepte na okno.

5. Záložka

Budete potřebovat:

• Šablona oblíbeného pokémona

• Kousek papíru

Nůžky

Lepidlo

• Max pět minut času!

Postup:

Z papíru vystřihněte čtverec o straně 12 cm. Ten rozdělte na čtyři stejné čtverečky. Levý horní čtvereček vystřihněte. Vystříhejte i další vystínované části - přesně podle obrázku.

Přehněte pravou horní část a naneste lepidlo. Nyní k ní stačí přilepit část levou.

Nakonec se vrhněte na detaily. Jaké?

Cumáček, packy, zubiska i vykulené oči. Různé velikosti, různá podoba, ale pořád ta nejlepší zábava!

Zdroj:

https://cz.pinterest.com/pin/547398529691801965/

http://www.myzotte.fr/la-pokefete-1-les-masques-de-pokemon/

http://www.andnextcomesl.com/2016/03/pokemon-craft-for-kids.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&m=1

http://themetapicture.com/gengar-bleached-shirt/

http://www.instructables.com/id/Cute-Corner-Bookmarks/