Úvod Blog DIY Podzimní kouzlení s přírodou
Ten nejkrásnější podzim vznikne jednoznačně s pomocí přírody
 

Podzimní kouzlení s přírodou

Léto odletělo s vlaštovkami. Možná jsme ještě trošku smutní z konce prázdnin. Možná jsme se ale také těšili do školy. A podzim? Podzim je přeci také krásný! Venku se tetelí čerstvé zářijové sluníčko. Listy žloutnou, červenají a odnášejí nás do podzimní pohádky, kde ožívají kaštanová zvířátka i paňduláci z žaludů a šípků. Podívejte se s námi na nekonečné možnosti podzimního tvoření, kde pomáhá sama příroda.

Hra na schovávanou

Na podzim se ve spadaném listí ukrývají kaštany, šišky a žaludy s roztomilými čepičkami. Neváhejte a sbírejte! Během deštivých víkendů není nic krásnějšího, než pěkně v teploučku vytvářet zvířátka, panáčky i děsivé příšerky. Děti budou nadšené a rodiče si možná vzpomenou na potvůrky, které kdysi sami vyráběli.

Říše jelenů, lvů a zajíců

Během tvořivých večerů si nemusíte vystačit jen se spadanými plody. Sbírejte vše, co váš výtvor oživí. Nenechávejte na zemi ani slupky od kaštanů! Lesním zvířátkům díky nim můžete vytvořit parohy. S pěknými větvičkami jsou parohy pro jelena přímo úctyhodné.

Zapojte celou fantazii! Kaštanová zoo s pomocí plastelíny vypadá jako živá, nemyslíte?

Na pořádně buclatý kaštan připevněte menší "hlavičku," ozdobte ušima - a máte zajíčka!

Všimli jste si, že je kolem nás spousta sov? Najdeme je v lese, ale i na aktovkách, diářích a dekoracích. Pomozte si čepičkami z žaludů a papírem. Zamilujete se vy i vaše děti!

Říše příšerek

Skvělým pomocníkem jsou i sirky nebo špejle. Elegance koníka nebo štíhlý krk žirafy s nimi krásně vyniknou. Poměrně klasická zvířátka ale nejsou to jediné, co je možné z kaštanů a špejlí vyrobit. Napůl rozevřené kaštany oživte gumovými očičky - a strašidelné masožravé rostliny jsou na světě!

Vystřihněte z papíru střapatá křídla, přilepte jazyk a nadchněte se pro děsivého draka!

Podzim tu byl, je a bude!

Kaštany, šípky ani barevné listy se nemusí potýkat s uspěchanou dnešní dobou. Nemusí se modernizovat ani "upgradovat". Byly tu pro naše babičky i pro nás. Všimly si jich i vaše mrňata? Oprašte vzpomínky! A prožijte nádherný podzim.


 

Zdroje

http://www.goodshomedesign.com/diy-chestnut-animations/

http://www.redtedart.com/2011/09/21/chestnut-crafts/

http://www.familie.de/diy/basteln-mit-naturmaterialien-763859.html

https://cz.pinterest.com/