Úvod Blog Zajímavosti PARKER - Kvalita na pevných základech
Luxusní pera Parker nás těší kvalitou a provedením už od roku 1888

PARKER – Kvalita na pevných základech

Jak to všechno začalo?

V roce 1888 George Safford založil společnost Parker. Je rozhodnut, že vyrobí nejlepší pero na světě. Chce ulehčit písařům i studentům. Psaní – bezesporu záslužná činnost - totiž v minulosti vyžadovalo neobyčejnou trpělivost. Inkoust per rychle vysychal a kaňky tvořili i nejzkušenější písaři.

Profesor Safford svým studentům opravoval rozbitá pera. Stal se tak skutečným odborníkem. V roce 1894 patentuje první plnicí pero. Neslo název Lucky Curve a pyšnilo se dokonalým stékáním inkoustu.

Zákopové pero

Víte, že Parker pomohl vojákům překonat hrůzy první světové války? Americkým vojákům byla dodávána tzv. „trench pen,“ (zákopová pera) aby mohli psát svým rodinám. Rostlinný inkoust si mohli vojáci dokonce sami vyrobit!

Dvacátá léta dala vzniknout masivnímu Duofold Giant. Dokázal přežít pád z letadla i do hluboké propasti. Byl ale také velmi drahý. Lidé za něj ochotně utráceli tehdy nevídaných 7 dolarů.

Nejlepší pero století

V roce 1939 vzniká Parker 51. Jeho nový inkoust zaschne okamžitě po styku s papírem.

Kuličkové pero se sice objevuje již ve čtyřicátých letech, Parker ale trpělivě čeká na rok 1954. Zrodí se bomba století – kuličkové pero Jotter. Padesátá léta jsou v rukou šikovných designérů společnosti. Ti vytvoří první samoplnící pero! A v roce 1993 Parker představuje poetickou kolekci Sonnet, která se okamžitě stane bestsellerem.

Nová doba

V roce 2009 Parker mění drescode a přizpůsobuje jej 21. století. Ať žije funkčnost, elegance a precizní materiál! O rok později Parker opět šokuje. Vytváří super hladký a super rychle vysoušený hybridní inkoust. Seznamte se s technologií Quinkflow!

Před dvěma lety Parker oslavil krásné 125. narozeniny. Gratulujeme!

Královské kolekce



Kolekce Parker Jotter

Praktická kolekce Jotter nadchne všechny, kteří vyžadují spolehlivost a odolnost na dlouhých cestách. Zaručuje profesionalitu, ale i velký výběr stylů a barev. Spisovatelé jej milují. Mají totiž své psací potřeby připravené kdykoliv a kdekoliv.

 

 

 


Kolekce Parker IM

Na webu Parkeru se dočteme, že kolekce IM je moderní, elegantní i profesionální. Efektivní inkoust Rollerball FreeInk zaručuje intenzivní zážitek z psaní. Parker IM disponuje celokovovou konstrukcí – od zlata po chrom. Přirozeně kombinuje komfort a dostupnost.
 



 

Kolekce Parker Ingenuity

Luxusní kolekce se intuitivně přizpůsobuje rukopisu každého uživatele. Patentovaná technologie Parker 5TH zaručuje pevnou a současně pružnou pozici kuličky.  S rychleschnoucím inkoustem se nemusíte bát znehodnocení textu.




Kolekce Parker Sonnet

Každý Sonnet je poctou harmonii a stylu. Libuje si v nadčasových designech, ale současně vzdává hold moderní době. Kolekce nabízí luxusní pera z mosazi i jiných drahých kovů. Užijte si zábavné a velmi expresivní psaní!




 



Kolekce Parker Urban

Podle výrobců kolekce Urban přepisuje pravidla. Je odvážný a moderní. Disponuje hrotem z nerezové oceli, který bude skvělým partnerem leváků i praváků. Technologie Rollerball FreeInk zaručuje sofistikované a velmi hladké psaní






 

Zdroje:

http://www.peraparker.cz/

http://www.parkerpen.com/en-US/parker-history

http://www.prestiznipsani.cz/parker/stranky/historie-znacky-parker/