Úvod Blog Děti Maped - 70ti letá barevná symfonie
Populární společnost se představuje v novém článku

MAPED – Barevná symfonie

Maped je společnost s nemalou tradicí sahající do čtyřicátých let tohoto století. Jeho výrobky jsou poměrně klasické, jejich zpracování ovšem nikoliv. Vyznačují se pestrými barvami a moderním designem. Začalo to ovšem trochu jinak. Původně Maped vyráběl jen kružítka. U nich ovšem dlouho nezůstal. Jednoduše svoji kvalitou obohatil další školní a kancelářské potřeby. V roce 1985 začal vyrábět nůžky. V roce 1992 kupuje společnost Mallat a specializuje se rovněž na gumy.. O rok později už zakládá pobočku i v Číně. To už ovšem vyrábí sešívačky, děrovačky a další kancelářské potřeby. Konec devadesátých let je znakem školních potřeb – v roce 1996 začne Maped vyrábět ořezávátka. V roce 2003 běží ve francouzské televizi první reklamní kampaň. A je pořádně barevná.

Dnes je Maped jednou z nejstálejších značek.

Neodmyslitelně spjatá s Mapedem je i společnost Helix. Ta byla založena v roce 1887 jako jedna z vůbec prvních výroben dřevěných pravítek. V roce 1894 vynalezl Helix moderní kreslicí kompas a o čtyři roky později už své výrobky exportuje do Austrálie. Na samém konci 19. století vynalézá první plastové pravítko. V roce, kdy vypluje Titanic, prodává Helix první „matematický set.“ V roce 1935 potěší zákazníky značkou Oxford. V padesátých letech už vzniká The Helix Universal Company Limited – přesněji v roce 1955.

Na konci padesátých let se rozjíždí masová výroba plastových geometrických potřeb. V roce 1977 se začnou prodávat gumy Helix a v roce 1982 je patentován držák na tužku – a současně kružítko v jednom. V roce 1983 zahajuje Helix ekologickou výrobu gumy. V roce 1990 je patentováno skládací pravítko a o rok později rovněž úhel Helix. V roce 2012 se Helix stává součástí společnosti Maped. Dnes vyváží do více než 65 zemí s kancelářemi V USA, Honkongu a britským ústředím opanujícím téměř celou Evropu.

Zdroj:

http://uk.maped.com/en_uk/history.html

http://uk.maped.com/en_uk/our-group.html

http://www.maped.com/en/

https://www.youtube.com/watch?v=hPWgVWo8BHA