Úvod Blog DIY Májové srdce
Ještě než vyrazíte pro hubičku pod třešeň, zkuste vytvořit májové srdce

Měsíc zamilovaných

Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas…

Určitě všichni známe nejznámější báseň od Karla Hynka Máchy. 1. Květen určitě patří všem zamilovaným, kteří čekají až se pomalu začnou rozkvétat třešně, aby si společně pod rozkvetlým stromem mohli dát prvomájový polibek, protože jak praví lidová moudrost - dívka, která bude na prvního máje nepolíbená do roka uschne. Není to samozřejmě jen o svátku zamilovaných, ale i o oslavách s příchodem jara.

V předvečer 1. Května v některých městech ženy zdobí májku různými stuhami, krepovým papírem nebo pentlemi. Poté muži májku vztyčí uprostřed města či vesnice, a přes noc se hlídá aby nebyla zbořena nebo ukradena muži z okolních vesnic, protože každý přece chce mít májku nejkrásnější, a každý chce získat to největší štěstí v lásce pouze jen pro sebe.

Tyto tradice se bohužel už nedrží po celé zemi, ale přece jenom na některých místech se tyto oslavy drží jak se patří.

A co Vy? Držíte tradice ohledně oslav 1.Máje? Nebo si pouze užíváte volného dne a tyto oslavy jdou mimo Vás?

Když už máme ten měsíc plný lásky, a volný den k tomu, tak co by jste řekli na to, kdybychom si ukázali jak si vytvořit májovou dekoraci, která bude samozřejmě jak jinak než v duchu zamilovanosti a lásky? Je na Vás, zda si dekoraci vyrobíte pouze pro sebe, a nebo jí darujete svým nejbližším, protože, co je hezčího, než když Vám někdo daruje něco vyrobené od srdce? Máme to jako památku na celý zbytek života, a při pohledu na darovanou věc si budeme pamatovat, kdy přesně jsme byli obdarováni, a kým. No není to hezké?

Tak pojďme na to…

Budeme potřebovat:

Jak na to:

  1. Nejdříve si nafukovací pistolí nafoukneme první balónek ( nafoukneme ho tak do půlky aby se dal snadno zatočit - přivážeme špičku balónku kouskem provázku za druhý konec, který nám bude držet požadovaný tvar)

  2. Vezmeme si lepidlo a rozetřeme ho štětcem po celém obvodu balónku

  3. Postupně omotáváme provázek kolem dokola po celém obvodu balónku i se zakřivením a nanášíme lepidlo i na vrstvu z provázku.

  4. Necháme na topení pořádně zaschnout.

  5. Nůžky prostřihneme koukající část balónku, který se nám vyfoukne a poté ho opatrně vytáhneme

  6. Zůstane nám pevná krusta pouze z lepidla a provázku.

  7. Totéž uděláme znovu ještě jednou