Úvod Blog DIY Lucerničky od Herničky
Zkuste si s Herničkou nejen pro šikovné ručičky vytvořit prima lucerny. A pozor - svítí!
 

Podzim plný tajemství

Před dvěma dny jsme oslavili Halloween a dnes nás čekají Dušičky. Tajemné podzimní svátky mají více podob - ale dost možná jen jeden původ. Vypráví se, že v obou případech sahá ke starým Keltům, kteří na přelomu října a listopadu slavili nový rok - Samhain. Hranice mezi světy mizely a vy jste tak mohli potkat ztracené příbuzné i jiné obyvatele zásvětí. Datování svátku se ovšem různí. Je správný 31. říjen nebo až druhý "dušičkový" listopad? Nebo se počítá pouze noc z 31. října, protože - jak známo - duchové "pracují" v noci? A co když je správně všechno dohromady? Existují totiž legendy, že takto otevřené hranice zůstávají déle - možná dokonce po celý podzim. Dny se zkracují a meluzína vleze do každého komínu. Sluníčko aby člověk pohledal! Během ranních mlh a večerních fujavic jako by kolem obcházel strach a dávná tajemství. Teď se ale na tajuplných podzimních cestách bát nemusíte. Pomoci nám totiž přišla Hernička.

Roztomilé lucerničky - a jak na ně

Pokračujeme v pořadí druhým článkem, se kterým nám pomáhá Hernička nejen pro šikovné ručičky z Křince. Tentokrát se podíváme na parádní a naprosto neodolatelné lucerničky. Skvěle sluší okennímu parapetu, terase i skříňce v obýváku. A pozor - svítí!

A chcete-li, pusťte se do prima děsivého tvoření s malými duchy-mrňousky. Bojíte se?

Budete potřebovat:

• Sklenice od kávy

• Oranžový balakryl

• Stužku v různých variantách – my použili zelenou

• Lihová fixa nebo barva na sklo

• Čajová svíčka

Postup:

Sklenici od kávy zbavte všech nálepek a nečistot. Nařeďte trošku oranžový balakryl a vylijte sklenici zevnitř. Kolem šroubování přilepte barevnou stužku a lihovkou nebo barvičkou na sklo namalujte obličej. Dovnitř potom vložte čajovou svíčku - a zapalte :)

Něco (strašidelného) navíc

Duch s překvapením

Budete potřebovat:

• Lízátko

• Bílý papírový kapesník

• Provázek

Postup:

Přes hlavičku lízátka přeložte kapesník a svažte provázkem „u krčku“ Vytvoříte tak parádního ducha, který skrývá sladké tajemství.