Úvod Blog Psací potřeby Hahnemühle - Tvořte s těmi nejlepšími, ROZCESTNÍK
Rozcestník pro rozsáhlejší článek o fenoménu Hahnemühle

Hahnemühle - Tvořte s těmi nejlepšími

Rozcestník

Pro lepší orientaci v rozsáhlém článku o produktech společnosti Hahnemuhle (článek najdete zde) jsme vytvořili rozcestník, ve kterém se – jak doufáme – budete snáze a rychleji orientovat.

Společnost Hahnemühle je exkluzivní výrobce papíru s úctyhodnou tradicí.. Z jejich produktů si vybere začátečník, všestranný umělec i výsostně zaměřený profesionál. V jaké oblasti dnes budete hledat vy?

 

 

Samostatný papír

Luxusní papír obsahuje 45% bavlněné hadroviny a skvěle poslouží různorodým technikám malby i kresby. Z jedné strany je hladký, z druhé se pyšní jemnou texturou. To společně tvoří výsostnou kombinaci pro olejové pastely, inkoust, uhel, ale i rámování nebo vazbu knih.

 

 

Bloky a náčrtníky pro malbu

Techniku mokré malby představují vodové nebo akrylové barvy, ale i například kvaš. Dle libosti zkoušejte každou z nich na 100% bavlněných, tvrzených a vysoce odolných papírech ve stylových blocích i paletách.

 

Bloky a náčrtníky pro ilustraci

Náčrtky, skicování i technická kresba vyniknou na lehkém bílém papíru, kterým se pyšní bloky z tého sekce. Neklouzavý povrch s výbornými abrazivními vlastnostmi způsobuje, že tužka i pastelka po papíru lehoučce kloužou a zanechávají po sobě široký stín v neodolatelném tónu.

 

Bloky a náčertníky všestranné

Který papír je pro vás ten nejlepší? A co když jednoduše nedáváte přednost ilustracím ani malbě, ale fandíte všemu? Přesně pro vás je určena tato sekce. Najdete zde blok s různorodými druhy papíru, 100% přírodní bambusový papír i univerzální kousky pro všestranné umělce.

 

Hand Lettering

Fanoušci kaligrafie, vítejte! Sháníte-li perfektní základnu pro ruční psaní, jste tu správně. Hladký, snadno gumovatelný povrch, je mistrem v uzavření barev, ale pozor! rozpíjení nečekejte. Kromě handletteringu sluší ale i poznámkám, popiskům a dojmům - a to ať už použijete štětec, všestranný popisovač nebo akvarelové pastelky.

 

 

 

 

 

 

Exkluzivní nabídka

Kreativní duše nejen na cestách využijí limitované vydání oblíbených Hahnemühle pohlednic v elegantní krabičce. Hrubý a za studena lisovaný povrch s jemnou texturou umožňuje perfektní skluz štětců, tužek i per. Vhodné pro mokré i suché malířské techniky.