Úvod Blog Děti Frajerské batohy pro teenagery
Kvalitní batohy Stil pro starší studenty jsou vám k službám!
 

6 nezbytností kvalitního batohu, tentokrát pro osmáka

Oblíbená společnost Stil založená v roce 1993 spojuje kvalitu školních potřeb s různorodostí stylů, mezi kterými si vybere prvňák i maturant. Exkluzivní společnost nabízí široký sortiment designových školních potřeb pro náročné bez rozdílu věku - od kvalitních a pevných aktovek pro první stupeň studenti rádi přejdou ke studentským batohům právě této značky. V jednom z předchozích článků jsme se věnovali batohům pro nejmenší prvňáčky. Pro začínajícího školáka je nezbytný přehledný a spolehlivý kousek. Dnes se zaměříme na batohy, které spolehlivě schovají učebnice - a spolehlivě oslní spolužáky. Správně! Vrhněte se s námi na batohy pro puberťáky, frajery i moderní princezny. Vzhůru za batohy pro teenagery!


Děti se obvykle trápí se spoustou učebnic, sešitů a dalších školních pomůcek. Kolik jich mohou nechávat ve škole a kolik s sebou každodenně nosí je záležitost školy a přání učitelek. Přestože se dnes snažíme co nejvíce dětským zádům ulehčit, školáci v aktovkách schovávají i něco navíc - notebook, tablet, oblíbenou knížku i zásobu sušenek. Cílem výrobců školních batohů ovšem není zabránit dětem nosit do školy to, co chtějí. Právě naopak. I při větším množství předmětů v tašce dbají na správné rozložení váhy, během kterého batoh zůstane stále dostatečně lehký a obsah bude stále chráněn před zničením - a to včetně schovaných bonbonů.

Když děti rozrazí dveře druhého stupně, všechno je jinak. Změní se počet a náročnost předmětů, množství učebnic i učitelé. Změní se ale i žáček samotný. Batoh, který studentík zbožňoval v druhé třídě, dnes nejspíš smutně kouká v koutě. Je nahrazen představou, která bude splňovat jeho představy jak praktické, tak stylové. Superhrdinové i autíčka vezmou za své. Teď jsou v kurzu prudce moderní motivy! Výběr je ovšem velký a záleží na vkusu vašeho dítěte - s trochou snahy s oblíbeným batohem "prořádí" až do deváté třídy.

1. Nosnost

Nosnost batohu by stále neměla přesáhnout 10 kg - se zaměřením na pečlivě rozloženou váhu. Dětské páteři ulehčují i zpevněná záda. Příjemný materiál se dnes kombinuje s odvětráváním, které je neocenitelné v letních dnech.

2. Přehledné umístění komor

Batohy pro první stupeň dbají na přirozené rozdělení místa. které co nejvíce ulehčí skládání učebnic - a jejich opětovné hledání. Na prvním stupni byla největší komora rozdělená na menší části, které jednak nemátly žáčka, ale také více chránily školní potřeby. Na druhém stupni je neocenitelné klasické rozdělení na dvě větší a jednu menší komoru. Samozřejmostí bývají i prostorné kapsy na různé účely - od lahve na pití až po kapsu na klíče nebo telefon.

3. Reflexní prvky

Vidět a být viděn - základní pravidlo na silnicích splňuje i většina školních batohů pro teenagery. Odrazky a reflexní samolepky jsou cenným parťákem, který vašemu školákovi může zachránit život.

Osmáci v batohu nenosí o nic menší počet věcí než mladší spolužáci, jejich složení se ale zásadně mění. Učebnic je o tolik více, o kolik se toho na druhém stupni musí více znát. Pokud pomineme změnu v názorech na "stylový batoh", pro osmáka už není natolik důležité pečlivě odlišovat místo na učebnice a sešity. Naopak ocení speciální komoru na notebook nebo bezpečnostní kapsu na doklady v hlavní komoře.

4. Prostor

Batohy pro starší školáky zpravidla vsázejí na ověřené rozdělení na dvě největší komory a menší přední kapsu. Ta většinou disponuje přehledným rozdělením kapsiček na sešity, mobilní telefon a nezbytnými poutky na tužky. Prostor je jedním z hlavních měřítek, kterého se každý batoh snaží dosáhnout.

5. Kvalitní zip

Množství školních potřeb je pro jednoho školáka mnohdy nepěkně veliké. Pokud se v hodinách neobejde bez notebooku, potřebuje batoh, který všechno tohle zvládne. Nosnost je u kvalitních batohů pečlivě dodržena a zejména rozložena. Velkou roli ale hraje také kvalitní zip. V dešti i sněhové plískanici jsou správné zipy schopné "přežít," a nepropustit vodu do vnitřku batohu.

6. Něco navíc

Zaujala vás kvalita materiálu i spolehlivý zip? Paráda! Vsadíme se ale, že nakonec batoh vyberete ještě díky něčemu "navíc". Tuto "přidanou hodnotu" můžeme vidět v bombastickém vzoru, dostatečném místě na notebook i ve spoustě kapsiček na pečlivě uschované drobnosti. A co přesvědčí vás?