Úvod Blog Kalendáře a diáře Diáře radí: 6 způsobů, jak neztratit motivaci
Ať se vás motivace drží jako klíště s naším novým článkem

Jak neztratit motivaci

Každému někdy prostě dojdou síly. Milé slovo dokáže potěšit a vlít naději do žil. A to i v případě, že ho vyslovíte vy sami. Proč dnes tak hrozně frčí motivační citáty? Mohou člověka na chvíli zastavit. Hluboký nádech, výdecha a: "Ano. Je mi trochu líp.“
 

I když máloco pomůže tak jako vřelá slova od blízkého, měli bychom mít na paměti, že vřelí k sobě musíme být především my sami. Nejde ale o nic jednoduchého. Takové sebepojetí může stresem a starostmi hodně utrpět. A kdo nějaké starosti nemá, že? Existuje ale několik způsobů, které při pravidelném používání mohou pomoci - a to přímo zásadně.

 

Největší překážkou jsme my sami

Kde hledáte inspiraci? V hudbě? V knihách nebo v přírodě? A co vás motivuje? O číslo menší kalhoty? Štěňátka?

Motivace i inspirace se rychle ztrácí a velmi těžko získávají zpět. I ti nejtalentovanější se mohou potácet od ničeho k ničemu jen proto, že ztratili smysl v tom, co dělají. Někteří se z takové "krize" nevyhrabou celý život. Jsou líní? Sebelítostiví? Ne nutně. Známe to přeci všichni. Biflovat se každý den vzorečky do zalknutí? Nutit se každé ráno vstát v šest hodin a jít běhat? Kdo by toho někdy neměl dost?

Máme radu. Můžete čekat, až se starosti samy vyřeší. Nebo si můžete koupit diář a inspirovat se tím, co radí. My zvolili druhou možnost. Říká se totiž, že motivaci /inspiraci ztrácejí hlavně ti nejlepší. Vidí totiž, jak moc jsou nedokonalí oproti tomu, co všechno mohou dokázat.
 

6 způsobů, jak se motivovat

1. Vizualizujte si svůj cíl. Zavřete oči. Představte si svůj splněný sen do nejmenších detailů. Nechte se zlákat slastným pocitem toho, že to za to opravdu stojí.

2. Nechte se inspirovat. Málokdy něco inspiruje více než podobný příběh, trefný citát nebo kniha. Bavte se s přáteli o tom, co si přejete a možná získáte netušenou inspiraci tam, kde byste to nečekali.

3. Všechno si pište. Vytvořte si TO DO list se seznamem úkolů na každý den. Všechny splněné povinnosti odškrtněte. Zjistíte, že pocitu "Dnes jsem zvládnul všechno" se nic nevyrovná.

 

4. Najděte si parťáka. Vcelku nenáročné pravidlo dokáže zázraky. Zjistíte, že chodit cvičit s kamarádkou vás najednou baví mnohem víc, protože se u toho i zasmějete. Máte pocit, že jsou vaše sny divné nebo snad špatné? Zkuste navštívit místni klub nebo kroužek a uvidíte, kolik stejně praštěných lidí potkáte!

5. Učiňte ze svých úkolů zvyk. Cvičit každý den? No to určitě! Trénovat pravidelně hru na hlavír? Pfff. Paradoxně ale zjistíte, že když budete věnovat plnění svého snu jen chvilinku denně, půjde to už těžko přerušit. Zvyk je totiž železná košile.

6. Svěřte se profesionálům. Máte pocit, že je váš sen tak trošku amatérský? Že to vlastně ani nemůžete dokázat? Svěřte se trenérovi, koučovi nebo se zapište na kurz. Nejenom že se zlepšíte. Zjistíte postupně, že investice do splněného snu se vám bohatě vrátí.

 

 

 

 

Zdroje:

https://www.dixo.cz/jak-se-motivovat/

http://lidoll.cz/top-17-tipu-jak-se-motivovat/

https://www.wikihow.cz/Jak-motivovat-s%C3%A1m-sebe

https://fit-zivot.cz/21-jednoduchych-zpusobu-se-motivovat-k-akci/

https://sheleadsafrica.org/6-simple-ways-staying-inspired/

https://www.briantracy.com/blog/personal-success/26-motivational-quotes-for-success/

http://paidtoexist.com/inspiration-vs-motivation/