Úvod Blog DIY Bílá zima s Herničkou nejen pro šikovné ručičky
Skoro každá zima se potýká se zásadním nedostatkem sněhu. Tak jsme si ho společně s Herničkou nejen pro šikovné ručičky vytvořili
 

Bílá zima s Herničkou nejen pro šikovné ručičky

Sníh není všechno. V zimě ale dělá dost a přímo úměrně zvyšuje její kvalitu. Jen si představte, kolik zábavy s ním přichází! Sáňkování, koulování, válení se ve tvarech andílků a všelijaké další skopičiny - zkrátka zima bez sněhu je jako jaro bez květů. Na jaře ovšem kvítky uvidíme téměř stoprocentně. Sníh už ne tak jednoduše. Ale i když se nám letos nadílky příliš nedostává, není třeba plakat nad rozlitým sně…mlékem. Můžeme si ho přeci sami vytvořit.

Sněhoví fešáci

Buclatý sněhulda se hrdě dme na téměř každém zimním obrázku. Sněhová nadílka bez sněhuláků by byla hrozně smutná – stejně jako zima bez sněhové nadílky. Proto lišácky vytvoříme sněhuláka a budeme doufat, že se zima umoudří a nějaký sníh nám pošle. Tihle dva totiž patří k sobě jako…jako zima a sníh!

Budete potřebovat:

• Sklenička od jogurtu

Polystyrenové kuličky na výplň

• Jedna polystyrenová koule

Čtvrtka

• Vlna

Postup:

Do skleničky nasypeme polystyrenovou výplň a přilepíme polystyrenovou kouli - hlavičku. Ze čtvrtky si odstřihneme proužek v průměru koule a navážeme na něj vlnu jako čepičku. Pokračujeme šálou - z několika proužků upleteme klasický cop. Nakonec sněhuláka dozdobíme barevným papírem a přiděláme knoflíky, oči, pusu i nosánek.

Kam se schováš, ptáčku?

Některá zvířátka potřebují v zimě naši pomoc. Patří mezi ně i ptáčci, kteří mají spoustu starostí s každodenním sháněním oběda. Mnoho hodných lidí jim věší krmítka na stromy nebo balkony, a když napadne sníh doprovázený sluníčkem, je na štěbetání v „mini“ chaloupce skutečně pohádková podívaná. My si nyní jedno takové krmítko uděláme. Se sněhem, samozřejmě!

Budete potřebovat:

Čtvrtku nebo karton

• Dřívka od nanuku nebo třísky

• Látku

Ubrousky

Krepový papír

• Vatu

Temperu

Lepidlo

• Zrní

Postup:

Z třísek nebo dřívek si na tvrdý papír nalepíme krmítko dle vlastní fantazie. Připravíme si šablony s ptáčky, které poctivě načančáme - od ubrouskové techniky přes látku až po kousky krepového papíru. Do krmítka naneseme lepidlo, na které vysypeme zrní. Poté libovolně nalepíme ptáčky a dozdobíme.