Úvod Blog Děti 6 letních her, při kterých se zaručeně namočíte
V extrémně parném létě je dobré znát způsoby, jak se osvěžit.

6 letních her, při kterých se zaručeně namočíte

 

1. Nebezpečné kelímky

Budete potřebovat:

Kelímky různých velikostí i tvarů

• 2x malý bazén nebo nádoba s vodou

Postup:

Tato prudce oblíbená letní hra má spoustu variant. O co jde tentokrát? Nejprve vytvořte družstva a každému z členů dejte kelímek. Postavte družstva čelem k bazénu. Poblíž nechte dvě prázdné nádoby. Ty budou mít soutěžící za úkol co nejrychleji naplnit. Jak? Jednoduše. První soutěžící nabere vodu do kelímku, zvedne ruce za hlavu a pokusí se co nejvíc vody vylít do kelímku kamarádovi za sebou. Druhý kamarád v řadě udělá to samé – dokud se voda nedostane k poslednímu soutěžícími, který pravděpodobně bude nejsušší. Zatím! Suchý soutěžící doběhne se zbytkem vody v kelímku do nádoby a vylije to, co zbylo. Pokračujte, dokud není nádoba plná! Střídejte se, fanděte a až vyhrajete, nezapomeňte se převléct do sucha!

 

2. Ještě nebezpečnější kelímky

Budete potřebovat:

• Bazén nebo nádoba s vodou z předešlé hry

Kelímky (z předešlé hry)

• Voda (ideálně ledová)

Postup:

Družstva z předchozí hry nejprve nechte pořádně vydýchat. Teď to totiž bude studit. Rozdělte každé družstvo do dvojic. Jeden z dvojice si lehne na zem a na břicho položí kelímek. Druhý se postaví na start. I on má kelímek. A co půjde?

START! Běžte k bazénu a naberte co nejvíce vody! Máte plný kelímek? Skvěle! Utíkejte zpátky k ležícímu kamarádovi a zkuste všechnu vodu nevycákat. Svůj kelímek jako předtím zdvihněte nad hlavu a pokuste se trefit co nejvíce vody do kelímku ležícího kamaráda. Abyste rozuměli, téměř všechna voda se vylije. Budete muset zpátky. A zpátky a zpátky - dokud nebude kamarád úplně promočený a jeho kelímek úplně plný. Zaručeně parádní zábava v parných dnech!

3. Barevné balonky

Budete potřebovat:

Nafukovací balonky

• Libovolně obarvená voda

Gumičky

• Dětský bazének

Postup:

Ve vodě rozpusťte libovolnou barvu. Sytost i množství variant je jenom na vás! Nafoukněte balonky a vodu do nich nalijte. Nebojte se míchat barvy! Každý balonek pečlivě zauzlujte a klidně si pomozte gumičkou. Napusťte bazén, balonky do nich naházejte a zavolejte malé raubíře. Kdo zůstane na suchu, přijde o úžasnou zábavu! Povinně na balonky šlapejte a radujte se, když prasknou. To je totiž naším cílem! Voda v bazénu bude za chvíli krásně barevná. Duhové odstíny podle libosti míchejte a užijte si co nejbarevnější letní den!

4. Praskající zábava

Budete potřebovat:

Čtvrtka minimálně ve formátu A3

Nafukovací balonky

Izolepa

Barvy

Špendlíky

• Tatínkovy šipky

Postup:

Vytvořte si prudce moderní umělecké dílo! Stejně jako předtím nafoukněte balonky a naplňte je barevnou vodou. Opatrně zauzlujte. Doporučujeme, aby byly barvy trochu sytější – lépe pak vyniknou. Jak na obrazu, tak na vás. Na vhodný povrch (terasa, plot nebo sloup) přilepte pevnou izolepou velkou čtvrtku. Balonky v místě uzlíku propíchněte špendlíkem a připevněte je opatrně ke čtvrtce. Teď začne ta pravá zábava! Půjčte si od tatínka šipky, postavte se dostatečně daleko od čtvrtky s balonky – a minimálně jeden trefte! BUM! Povedlo se? Paráda! Pokračujte, dokud nebude všechno kolem vás zaneřáděné barvami.

5. Černý Petr trochu jinak

Budete potřebovat:

Nafukovací balonky

• Plastový džbán od džusu nebo mléka

• Voda

Postup:

Konečně využijete velké džbány, které zbývají ze společných snídaní. Toto využití je ještě ke všemu úplně suprové! Podle počtu hráčů se rozhodněte, kolik džbánů připravíte. U každého opatrně vyřízněte dno. Pokud chcete, ozdobte si svůj džbánek podle libosti a pak se vytahujte před soupeři. Nezapomeňte ale nafouknout i balonek. Připravte se na parádní letní hru, u které se opět zaručeně osvěžíte. Vyhoďte balonek do vzduchu a začněte. S čím vlastně? S chytáním balonku, samozřejmě! Přihrávejte soupeřům, chytejte zpět a modlete se, ať balonek nepraskne zrovna u vás.

 

6. Potápěč na suchu

Budete potřebovat:

Miska nebo plastový kelímek

• Voda

• Potápěčské ploutve

Postup:

Tentokrát bude překvapivě stačit jen tolik vody, aby se naplnila miska nebo kelímek. Správně. Nic víc. Nazujte si ploutve a postavte se na startovní čáru. Ta může být kdekoliv – na hřišti, na zahradě nebo v parku. Jak přesně budu v takovém parku plavat, říkáte si? Nebudete! Chůze v ploutvích je neobyčejně obtížná. A co teprve, když si opět na hlavu položíte kelímek plný vody! Ke startu připravit, pozor, teď! Doražte do cíle s co největším množstvím vody v kelímku. A nezraňte se!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroje:

http://stlmotherhood.com/coffee-filter-parachute-guy/

http://www.hellowonderful.co/post/MAKE-A-MASON-JAR-AQUARIUM#_a5y_p=1978283

https://cz.pinterest.com/papirnictvi/t%C4%9B%C5%A1%C3%ADme-se-na-l%C3%A9towelcome-summer/

http://www.learnplayimagine.com/2013/07/colored-water-play-in-play-pool.html

http://www.hellowonderful.co/post/BALLOON-DART-PAINTING-WITH-KIDS#_a5y_p=3996063

http://www.bigspringenvironmental.com/20-toys-to-make-from-trash-2/