Úvod Blog DIY 4x Vítej, podzime aneb Jak to nepřehnat s učením
Povinnosti na začátku školního roku dají pořádně zabrat. Uvolněte se podzimním tvořením!

 

4x Vítej, podzime aneb Jak to nepřehnat s učením

Září uběhlo jako voda a ve škole se zodpovědně pracuje. Není jednoduché všechno stíhat a všemu rozumět. Proto přicházíme my – to abyste během písemek a zkoušení trošku pookřáli. Zábava je totiž také důležitá. Máte pocit, že se ze školy zblázníte? Povinně si odpočiňte a hurá na další várku podzimního tvoření!
 

1. Liščí listy

Budete potřebovat:

Čtvrtka

• Barevné listy

Barevný papír

Lepidlo

• Pom pom třásně

Postup:

Ze čtvrtky vystřihněte očička, z barevného papíru ouška. Venku nasbírejte co největší listy – z javorů i ořechů. Obraťte je na čtvrtce vzhůru nohama. Vidíte lišku? Super! Přilepte i s ušima, očkama a malým čumáčkem z pom pom třásně.
 

2. Veselé kytičky

Budete potřebovat:

• Ruličky od toaletního papíru

• Listy

Barevný papír

Fix

Brčka

Tyčinkové lepidlo

Karton nebo čtvrtka

Popř. ubrousky

 

Postup:

Barevný papír rozstříhejte na větší kolečka – to budou obličeje našich kytiček. Namalujte (nebo nalepte) očka, pusu i nos. Položte obličej tváří dolů a začněte lepit listy. Vytvořte květinovou korunu. Hotovo? Skvěle! Na zadní stranu přilepte ještě dlouhé brčko, ať má kytička pohodlný stonek. Zapíchněte do květináče nebo truhlíku - a kochejte se!

 


3. Listový věnec

Budete potřebovat:

Papírový talíř

• Listy

Lepidlo

Postup:

Z papírového talíře ustřihněte dno. Jediné, co vás čeká, je pečlivé lepení listů pěkně kolem dokola. Nesmí zůstat ani jedno bílé místo. Krásný podzim!



 

4. Bramborování

Budete potřebovat:

• Brambora

• (Podzimní) barvy

Čtvrtka

Nůž

Postup:

Uřízněte kousek brambory. Do dužniny vyřízněte podobu lístečku. Pozor, neřízněte se! Připravte si barvy a bramboru v nich pořádně namočte. Nyní můžete svým novým razítkem tisknout tolik lístků, kolik se vám zachce!

 

Zdroje:

http://krokotak.com/2016/09/fall-flowers/

http://www.happinessishomemade.net/kids-craft-watercolor-fall-leaf-wreath/

http://fun-a-day.com/fall-hand-print-art-negative-space/

http://www.howweelearn.com/a-fall-leaf-potato-stamp/

http://gluedtomycraftsblog.com/2015/11/popsicle-stick-fox-kid-craft.html?utm_content=bufferc23dc&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer