Úvod Blog DIY 4 x škola hrou aneb Jak chytře na angličtinu
 

Učíme se anglicky a malujeme

Angličtina je legrace. Nejde ale o nic lehkého. Tolik slovíček a gramatických záludností, které je třeba se naučit! Ničeho se nebojte. Když na to půjdeme správně, může být angličtina super zábava. Kreslíte rádi? Samozřejmě. A co teprve pastelkové triky a zkoušky vaší šikovnosti! Víme, že obstojíte. V čem? Pojďte se podívat!

Je zřejmé, že menší děti se nejlépe učí hrou. Pokud je taková hra super funny, učí se děti rády. A to dokonce velmi rády! Pojďte se s námi podívat na zábavnou novinku - malování pomocí anglických slovíček. Ze slova „dog“ pejska nakreslíme. Slona namalujeme ze znaku amerického dolaru. A starověkou mumii? To teprve uvidíte! Kreslete s námi a pamatujte, že (nejen) angličtina může být hrou. Ve všech případech budete potřebovat jen tužku, papír - a pořádné nadšení!

Slon - Dollar

Jak namalovat slona z úplně jiného znaku?“ Překvapivě to není tak těžké, jak se zdá. Nejprve namalujte znak dollaru – a následujte obrázkový postup!

Pejsek - Dog

Ani pejsek není nic složitého. Jediné, co potřebujeme, je znát anglický výraz pro pejska – tedy „dog“. Následujte opět obrázkový postup. Jak se vám hafan povedl?

Frankenstein

Čeká nás nejstrašidelnější svátek v roce - Halloween. Jak se pořádně bát? Nevyhýbejte se strašidlům ani během učení! Děsivý Frankenstein totiž přichází dokonce se způsobem, jak jej namalovat ze jména Frank. Hurá na to!

Mumie – Mummy

Starověká mumie nás také parádně provede (nejen) Halloweenem. Pusťte se se s námi do kreslení egyptského strašidla z anglického slovíčka „mummy,“ tedy mumie.

Zdroje:

http://www.drawinghowtodraw.com/stepbystepdrawinglessons/2016/01/draw-dog-word-dog-easy-step-step-drawing-tutorial-kids/

http://www.drawinghowtodraw.com/stepbystepdrawinglessons/2016/10/draw-cartoon-elephant-dollar-sign-easy-step-step-drawing-tutorial-kids/

http://www.drawinghowtodraw.com/stepbystepdrawinglessons/2016/10/draw-cartoon-frankensteins-monster-frank-word-cartoons-easy-step-step-drawing-tutorial-kids/

https://www.artforkidshub.com/how-to-draw-frankenstein/

http://www.drawinghowtodraw.com/stepbystepdrawinglessons/2016/10/draw-cartoon-mummy-word-toon-cartoon-easy-step-step-drawing-tutorial-kids/