Úvod Blog Zvyky a tradice 7 způsobů, jak ozdobit vajíčko
Nabarvená vajíčka máme. Tak je pojďme ozdobit!
 

7 super způsobů, jak ozdobit vajíčko

V předchozím článku jsme se seznámili s prima způsoby, jak vajíčka zkrášlit pěknými odstíny - a to s pomocí paní přírody. Byla by ale škoda, aby zůstaly jen tak. Říkáte, že je musíme ozdobit? Máte pravdu. Pojďme tedy na to - oblíbené košilky, obtisky a samolepky ale nechte ležet. Tentokrát totiž nebudou potřeba.

Nedáte na ně dopustit? Nevadí! Přesto se nebojte vyzkoušet i docela neokoukané způsoby zdobení vajíček. Uvidíte, že se vedle vašich každoročně načančaných fešáků budou hrdě vyjímat!

Ombré vajíčka

Ombré odstín není populární jen v módním průmyslu - zkrášlí i velikonoční vajíčka! Jak jej dosáhnout? Stačí jen jedna osvědčená barva. Vtip je v tom, že libovolnou část vajíčka, kterou chcete tmavší, necháte v barvě ponořenou déle.

Tetování

Zbožňujete sladké žvýkačky, které v balení schovávají tetování? Napadlo vás si tetování ponechat...třeba na Velikonoce? Otevřou se vám neobyčejné možnosti, jak překvapit natěšeného koledníka.

Tetování na vajíčko obtiskněte stejným způsobem, jako jste zdobili vaše ruce - nalepte na vejce a jemně přejíždějte vlhkým hadříkem. Dbejte na hladkost a nestyďte se sledovat manuál, který je na každé žvýkačce. Potom sejměte papírek a - tradá!

Samolepky

Zde - ostatně jako všude - je jediným limitem vaše vlastní fantazie. Je libo vajíčka nechat v přírodním odstínu a jen je trošku zkrášlit barevnými květinami? Nebo si dáte záležet na odstínu i motivu zvolených samolepek? Je to na vás!

Fixy

Ke krásně zdobeným vajíčkům stačí i obyčejná černá fixa. Nevěříte? Na libovolně nabarvené vajíčko namalujte tvary a znaky podle svého uvážení. Dosáhnete tak stylových vajíček zdobeným prudce moderním způsobem.

Smajlíci

Vytvořit z vajíček oblíbené emotikony zní možná trošku neobvykle. Zkuste je ale nabarvit na žuto! Veselý smajlík pak na ně prostě patří. Černou fixkou na sytě žlutá vajíčka dokreslete obličej nadšence, mrzouta i lenocha.

Křída

Fantazie dokáže udělat pořádné krasavce i z černých vajíček. Jak je to možné? Vezměte křídu a namalujte na tmavá vajíčka různé tvary - třeba podobně jako u malování s fixkou. Připomínají vám školní tabuli a hodinu češtiny? A jako ve škole můžete křídu smazat a začít prostě znovu s jiným obrázkem.

Papírové dobrodružství

Oválný tvar vajíček je ideální na hraní si s s podobou různých zvířátek a postaviček. Co třeba ptáčků? Z barevného papíru vystřihněte křidýlka a zobáček. Přilepte na vajíčko. Vytvořte další a další opeřence a pohodlně je usaďte v hnízdě z papíru nebo umělého lýka. Veselé Velikonoce!

 




Zdroje:

http://www.rd.com/home/decorating/unique-egg-decorating-ideas/