Úvod Blog Děti 10 věcí, které musíte mít na výtvarce
I před hodinou výtvarné výchovy je nutné být připraven. Bez čeho se na "výtvarce" neobejdete?
 

10 věcí, které (nutně) musíte mít na výtvarné výchově

Škola je místo, kde se zodpovědně učí, ale také zpívá, cvičí a maluje. Čemu dáváte přednost vy? Ať už jednomu nebo druhému, mrkněte s námi na novou kolekci školních potřeb určených jedné z nejoblíbenějších hodin - výtvarné výchově. Tu přeci miluje každý!

Zvoní!

Výtvarku zbožňují šprti i frajírci - šprti můžou poctivě kreslit a frajírci se mohou tak trošku flákat. Podložku na lavici a kufřík s výtvarnými potřebami ale potřebují oba. Lavici totiž může zašpinit šikula i lenoch. A soupravu štětců, barevné papíry a vodovky? Správně! Ty schovají do kufříků stejně zlobidla jako andílci. Vítejte na módní přehlídce bombastických kousků.

 

1. Kufřík

Chcete ukrýt své cenné poklady? Schovejte je do kufříků s neodmyslitelným zámečkem! Nedokážeme si bez nich ostatně představit ani výtvarnou výchovu. Paleta, pastelky nebo rozházené barevné křídy? Všechno se tam pohodlně vejde! Školáci je ale zbožňují zejména díky různorodosti podob, stylů a motivů. Který je ten váš?


 

2. Podložka na stůl

I nejčistotnější žáček na světě někdy prohraje boj s černočernou tuší. Příště mu pomůže spolehlivý parťák! Přesně to je ostatně případ podložek na stůl, které ochrání stůl i lavici při řádění (nejen) s barvičkami.

 

3. Štětce a paleta

Různé velikosti a tvary štětců umožní namalovat téměř cokoliv. Mimo soupravy různých rozměrů štětců ale při výtvarné výchově oceníte i spolehlivou paletu. Vyberte si!


 

4. Barvy - Vodové, akrylové, tempery

Barvy a barvičky jsou symbolem každé hodiny tvoření, malování a vybarvování. Na výtvarné výchově si užijete různou podob barev - od tekutých temper, barevných kříd až po prima prstové barvy. Které máte nejradši?


 

5. Zástěra

Čistota - půl zdraví! Na výtvarné výchově se tak trošku počítá se špinavýma ručkama a zamazaným stolem. Abychom zabránili barevným nehodám, počítáme s ochranou. Spolehlivě poslouží pestré zástěrky, které nejen schovají oblečení, ale také vypadají skvěle!




 

6. Pastelky (fixy, voskovky, popř. barevné křídy)

Pastelky jsou povoleny všude - během českého jazyka i matematiky. Nejvíce ale patří (samozřejmě!) na výtvarku. Vyberte si z klasických kousků i silnějších "trojhranek," nebo podlehněte fenoménu mechanických pastelek Scala!



 


7. Barevné papíry

Při tvořivých hodinách jsou barevné papíry zdrojem neobyčejné fantazie. Od Vánoc po Velikonoce můžete vystřihovat, obkreslovat i lepit s nepřebernými variantami barevných papírů, skicáků i náčrtníků.



 

8. Nůžky

Nůžky jsou nezbytným pomocníkem ve škole, doma i v kanceláři. Věřili byste, jak často jsou opomíjené? A jak často se hledají? Drze totiž počítáme s tím, že musí být vždy a všude připraveny. Nejinak tomu je i na výtvarce. Pro mladší školáky jsou ideální začátečnické nůžky, které skvěle padnou do ruky a umožní správný úchop pomůcky.




 

9. Lepidlo

Tisíce variant lepicích pomocníků schovávají nejen kufříky školáků, ale i kanceláře a dílny domácích kutilů. Následujte rady paní učitelky a uvidíte, že kromě tyčinkového lepidla se pořádně vyřádíte s tekutým Herkulem i fešákem se třpytkami.

 

10. Tuš

Víte, že tuš není jenom černá? Samozřejmě! Školáci na výtvarnou výchovu ale skutečně nosí zejména černou variantu. Kaligrafickým perem i špejlí se dají vykouzlit opravdová umělecká díla. Co nakreslíte tentokrát?