Úvod Blog Děti Omalovánky pro malé i velké
Omalovánky rozvíjí představivost, přesnost i motorické funkce. A je jich tolik druhů!

Omalovánky klasické i 3D

Omalovánky jsou ideálním společníkem během zábavných i poučných okamžiků - a to nejen u malých dětí! Obyčejné vybarvení pastelkami ale rozhodně není to jediné, co nabízejí. Podívejte se s námi na nejrůznější varianty omalovánek, ze kterých vás bude přecházet zrak.

Okno příležitostí

Víte, že období dítětě od jednoho do tří let je specialisty nazýváno „oknem příležitostí“? Právě v tomto věku probíhá snadné a velice rychlé zpracování informaci. Není náhoda, že mnoho omalovánek pro nejmenší děti se již zabývá dopravními prostředky, zvířátky nebo abecedou. I velmi malé děti jsou totiž neobyčejně vnímavé. Omalovánky podporují nejen jejich představivost, ale i motoriku a celkový rozvoj. Starší děti mohou využít obtížnějších kousků, kde je potřeba precizní práce a trpělivost. Kdo z nás jako malý nepřetahoval?

Krteček i Mickey Mouse

Šablony roztomilých postaviček milují nejen současné děti. Naše babičky vybarvovaly obrázky A. L Salače s medvědem Bulíkem a Žulíkem. Omalovánky s Krtkem od Zdeňka Milera byly populární v minulosti stejně jako dnes. Moderní malované pohádky od Walta Disneyho se nepřestaly líbit dokonce od roku 1923!

 

 Maluj vodou, maluj na cestách

Omalovánky se předhánějí nejen v kráse obrázků, ale i v technikách. V našem eshopu najdete omalovánky určené pro vodové barvy, voskovky, ale i takové, ze kterých si složíte 3D puzzle.

Mnohé licenční kolekce nabízí omalovánky, při kterých potřebujete jen štětec a kelímek s vodou. Podle návodu můžete vytvořit překrásné obrázky zajímavou technikou.

O prázdninách vyražte s dětmi k moři a nebojte se povyku v autě s našimi omalovánkami pro malé cestovatele. Samozřejmostí jsou pevné desky a přibalené pastelky.

Vyčerpali jsme všechno? Nebojte se. Vybírejte další a další varianty motivů i zpracování. Třeba si při prohlížení našeho e-shopu vzpomenete i na své oblíbené omalovánky z dětských let. A třeba je u nás i najdete:)

 

Zdroje:

http://letkidscreate.blogspot.cz/2011/09/7-benefits-of-coloring.html

http://www.t-antik.com/