Úvod Blog Zvyky a tradice Speciální nabídka nejen pro koledníky
Když jsou za rohem Velikonoce, musí být každý koledník pečlivě připraven

Speciální nabídka nejen pro koledníky

Jaro je tu, jaro je tady!

Venku je ještě možná trošku sychravo, kalendář ale hovoří jasně. Za necelý měsíc a kousek jsou tu Velikonoce. Myslíte, že se do té doby stihnou protrhat mraky a rozkvetou sněženky? Kdo ví. Je ale jisté, že z Velikonoc budeme nadšení tak jako tak - a to i kdyby sněžilo!

Projďěme si velikonoční přípravu krok za krokem. Ať už svátky jara začínají v dubnu nebo březnu, zodpovědní šikulové nic nepodcení - a začínají zpravidla už měsíc před svátky. S čím? Podívejte se do všech pokojů u vás doma. Nechybí tam něco? Samozřejmě! Začít s jarními dekoracemi je ideální měsíc před Velikonocemi.

Ještě než se koledníci vydají pro mladé proutí a hospodyňky doma připraví voňavý mazanec, podívejte se, co všechno se může hodit v průběhu příprav na nejbarevnější svátky v roce!

 

Poctivá příprava

Barevné dekorace

Je ještě venku pošmourno a jarní kvítky abychom pohledali? Nevadí. Povzbuďte probouzející se jaro třeba okenními dekoracemi. Je libo šablony na vymalování nebo nebo zápichy?

Nadílka, kam se podíváš

Pozvěte Velikonoce i na váš jídelní stůl. Voňavý koláč položte na ubrousky s jarními motivy. Mrknou na vás zajíci i kuřátka v barevných skořápkách. Zaručeně vám bude více chutnat!

Veselé obálky

Píšete ještě dopisy? V moderní době jde o magický okamžik s voňavým inkoustem a poštovní známkou. Pošlete velikonoční přání i pozdrav příteli na pohledech s malebnou jarní dekorací.

Barevné okno

Květináče na okenním parapetu se okamžitě zamilují do roztomilých kuřátek i plastových zápichů. A i kdyby venku zuřila plískanice, pohled do vašeho okna zaručně zahřeje :)

 

Velikonoce za dveřmi

Tradiční pomocníci

Až bude jarní nálada i v nejskrytějším koutku domků a zahrad, může začít ta pravá velikonoční legrace. V hlavní roli se představí - samozřejmě! - vajíčka. Vytvořte ty nejkrásnější kraslice s pomocí našich parťáků!

Barvy, barvičky

Natvrdo uvařená vajíčka jsou symbolem (nejen) českých Velikonoc - a nás z nich často přechází zrak. Jen se podívejme na všechny metody zdobení! Pomocí bavlnek, vařené cibule, i pracným ručním malováním. My dáváme přednost klasickým barvám, s nimiž si svá vajíčka hravě nabarví i mrňata. Vyberte si z barev tekutých i v prášku.

Košilky i samolepky

Nabarvená a poctivě usušená vajíčka můžeme nechat tak, jak jsou. V jednoduchosti je přeci krása! Klidně se ale nechme zlákat ozdobami vajíčkům přímo na míru. Ve vlažné vodě namočené obtisky s tradičními motivy jim budou určitě slušet. Velkou oblibu si získaly také pestrobarevné košilky. Způsob zdobení je stejný jako u samolepek. V obou případech si můžete vybrat kousky klasické i moderní.

Veselé Velikonoce!

Nepovedla se vám pomlázka? Nestihli jste před koledou natrhat skutečně pružné proutí? Nevadí! Poctivě vypracované jsou i pomlázky v naší nabídce. A až se dveře netrhnou svátečními návštěvami, obdarujte blízké nadílkou ve veselých taškách. Tipnete si, kolik dobrot se do nich vejde?