Úvod Blog Děti Jak na kostým
Rady a doporučení pro ten nejlepší kostým od čepice po boty
 

Karnevalové legrace jednoduše

Jak na kostým

Téměř každý školák bude mít brzy možnost navštívit karneval. A téměř každý se těší. Kostýmové slavnosti jsou výzvou nejen pro nadšené žáčky, ale i pro rodiče. Převlek, který vyhraje na přehlídce, totiž mohou dětem sami vyrobit. Rodiče, pozor! Pokud uspějete, budete za hrdiny v celé škole – minimálně do dalších Avengerů. Zkusíte to s námi?

Výroba kostýmů je skvělým úkolem nejen pro kreativní rodinku, ale i pro školáky. Učitelé pomohou dětem rozhodnout, který převlek je pro ně ten nej. Dohlížejí na proces výroby a radí dětem, jak si kostým přizpůsobit - a znovu a znovu využít.

Začínáme čepicí

„Kostýmoví“ veteráni často navrhují začít z celého kostýmu právě výrobou čepice. Tu totiž rozjaření diváci vidí jako první. Pokud s ní zaujmete, máte vyhráno. Jak na ni?

Mnoho obchodů nabízí možnost zakoupit takovou pokrývku hlavy, kterou si přejete. Je to o mnoho jednodušší – nemusíte si zamazat ruce lepidlem a váš kostým nebude o nic méně kreativní. Přesto je ale vlastní výroba o mnoho kouzelnější. Podívejte se s námi nejprve na výrobu základny. Můžete ji použít nejen u klobouku!

Šerif nebo bandita?

Jdete na karneval za kovboje? Následující postup se vám bude hodit při výrobě klobouku z divokého Západu. I další vaše nápady ale ocení šablonu, která nezradí.

Budete potřebovat:

Karton nebo čtvrtka

Nůžky

Lepidlo

Příp. barva

Postup:

Změřte objem hlavy a ustřihněte proužek kartonu o šířce cca 5 cm. Nyní slepte. Sedí vám pohodlně na hlavě? Výborně! Vytvořili jste základnu vaší čepice/klobouku.

Nyní vystřihněte dva kartony ve tvaru obrysu požadované čepice či klobouku. Pomozte si na internetu! Obkreslete na papír obrys, kterým jste se inspirovali. Šablona je hotova! Obě strany klobouku slepte k sobě.

Zdobení a doplňky

Nejviditelnější část klobouku je limitována pouze vaší fantazií. Nebojte se kožených tkaniček ani šerifské hvězdy! Pamatujte ale na vhodné prostřižení ve spodní části šablony – tedy tam, kde bude papírová „čelenka“ sedět na hlavě.

Převlek

Čepice ani klobouk nemohou dostatečně vyniknout bez zbytku kostýmu. Jak ale vymyslet převlek, který nadchne nejen vaše zlobidlo, ale i učitele a spolužáky? Nebojte se detailů ani kreativity. Pamatujte, že fantazie má nekonečné hranice!

Budete potřebovat

• Staré oblečení, boty a doplňky

• Souprava na šití (šicí stroj)

Nůžky

Postup:

Leží vám ve skříni zašedlé tričko, které kdysi bývalo bílé? Pořád zapomínáte vyhodit kalhoty s dírou na koleni? Na karneval jsou právě tyto kousky ideální. Nebojte se zaštrachat i v nejbližším second handu.

Vzhůru na palubu!

Na statečného piráta vám stačí černé kalhoty, bílé tričko a slušivá vesta. Zapomeňte na trendy a radujte se, když na půdě objevíte koženou vestu, kterou kdysi nosíval váš dědeček. Našli jste u tatínka starý pionýrský šátek? Zabavte jej! Bílé tričko „dozdobte“ nůžkami. Vystřihněte díry a uhlem trošku ušmudlejte.

Překvapily vás v botníku kožené boty se špičkou? Našli jste v místní obuvi bláznivý kousek s páskem za zvýhodněnou cenu? Skvěle! Budou se náramně hodit k černým kalhotám, které zastrčíte dovnitř.

Třpytivé království

Princezny, víly a další pohádkové bytosti se všeobecně rády třpytí. Na staré letní šatičky našijte barevné kamínky i korálky. Fantastická podívaná je na světě!

Karneval je události, kde nadšeně řádí jak děti, tak rodiče. Přejeme vám ten nejbarevnější!


 

Zdroje:

http://cs.wikihow.com/Jak-vyrobit-kost%C3%BDm-pir%C3%A1ta

http://www.jaksetodela.cz/videa/karnevalove-masky-a-kostymy

http://carnivalarchive.org.uk/domains/carnivalarchive.org.uk/local/media/images/medium/Costume.pdf

http://www.ehow.com/how_5094994_make-carnival-costume.html