Úvod Blog 10 věcí, které musíte mít (nejen) na češtině
Bez čeho se hodina českého jazyka rozhodně neobejde? Zjistěte to v novém článku
 

Škola - základ života

Sluníčko už umí pěkně zahřát, do prázdnin ale ještě nějaký ten čas zbývá. Je třeba stále brzy vstávat, poctivě se učit, a za nějakou dobu zvládnout pololetní písemky. Celoroční povinnosti unaví i ty nejpilnější školáky, natož školní potřeby. Řádění na školních chodbách a mačkání v autobuse jim dává pořádně zabrat. Ztrácí váš batoh dech? Dopsali jste poslední stránku sešitu na český jazyk? Mrkněte s námi na přehled toho, bez čeho dalšího se na hodině češtiny rozhodně neobejdete. Koneckonců když ne dnes, můžete se inspirovat další rok! Školní potřeby se totiž nijak zvlášť nemění. Jen ti žáci nám nějak rostou.
 

10 věcí, které nesmí chybět na hodině českého jazyka

 

1. Batoh nebo aktovka?

Kvalitní aktovka a anatomický batoh jsou nezbytností nejen na češtině. Pohodlně usazená pomůcka ulehčuje strasti s těžkými učebnicemi a ovlivňuje vývoj žáka. Nebojte se batoh vybírat spolu se školákem - s ohledem na jeho výšku, ale i zájmy a koníčky. Fešák od Topgalu nebo P+P Kartonu se vám odmění poctivou - a často několikaletou - službou. I další značky se ale pyšní kvalitními výrobky a velkou základnou fanoušků! Co třeba Bagmaster nebo Emipo?

 


 

2. Penál

Etue nebo dvou či jednopatrový? Velikost penálu je jen na vás - stejně jako motiv. Nadchněte se pro licenční tématiku Ledového království, disneyovských princezen i superrychlých Aut!





 

 

3. Pero, které zvládne i slohovku

Spousta školáků nedá dopustit na tornáda, která hravě seženete i v krásně vonících variantách. Prvňáčci potom často pracují s inovativní novinkou začátečnických per od Stabila. Naučí se ji správně držet, pohodlně s ní psát - a to vše velmi přirozeně a zábavně.




 

 

4. Výtvarné potřeby na mluvnici?

S vodovkami a různými variantami štětců na hodině českého jazyka opravdu velkou slávu neuděláte. Rozhodně ale uspějete se sešitem barevně podtrhaným pastelkami, gellovými rollery nebo zvýrazňovači!






 

5. Úkolníček pro pilného školáka

Řádně seřazené úkoly a povinnosti, které po jejich splnění odškrtneme. Dokážete si představit školní léta bez úkolníčku? Jistě,mnohdy není povinný. Jak ale potom poznáme, jestli byl úkol na středu nebo až na pondělí? Ani ti nejšikovnější školáci si nepamatují všechno. Nebojte se přiznat, že si raději všechno poctivě zapíšete! Jedničky z diktátů i slohovek na sebe nenechají dlouho čekat. Vyberte si z žákovských notýsků i bombastických školních diářů!
 

 

6. Moje první písmenka

Prvňáčci ve škole odjakživa pilně vystřihují písmenka. Vkládají je potom do desek, které už dávno nemusí být jen obyčejné. Vyberte si ze spousty motivů, kterým dá každý školák přednost před hraním!


 

 

7. Sešit na mluvnici i na diktát

Také vaše škola požaduje na český jazyk pro menší školáky linkovaný sešit 524? Sešit na domácí úkoly má často rozměr stejný. A pro starší studenty je již připravená prostornější varianta 544. Věřili byste, že takto vypadají sešity na češtinu téměř ve všech školách?



 

7. Obaly na sešity a učebnice

Až seženete všechny sešity, co potřebujete - nebo až popíšete ten současný kvůli velmi pilné paní učitelce - je vhodné je zabalit. Učebnice nejsou levná záležitost, takže ty samozřejmě také:) Na hodině českého jazyka se navíc užije jednak učebnice mluvnice, jednak čítanka. Ohnutým rohům i zmačkaným listům zbabrání průhledné obaly - které můžou být klidně pořádně barevné!


 

9. Heft box - pokojíček pro sešit

Říkáte, že zabalené sešity už čekají připravené na psacím stole? Aby se v batohu neponičily, schovejte je ještě do desek! Na formát A5 i A4 seženete desky - takzvané heft boxy - v nejrůznějších barvách s těmi nejkrásnějšími obrázky.




 

 

10. Pracovní sešit do školy i na doma

Český jazyk je věda. Správně napsat i/y nebo rozpoznat shodu přísudku s podmětem není vždy úplně jednoduché. Co radíme my? Procvičujte, procvičujte, procvičujte! A to nejen ve škole. Zábavnou formou si zapamatujete všechny nejasnosti naší krásné rodné řeči.